Elias Georges

Elias Georges, en lagspelare som alltid brunnit för den internationella solidariteten. 2018 lämnade han tryggheten som lokalsamordnare på bostadsstiftelsen Platen och blev heltidspolitiker som socialdemokratiskt oppositionsråd tillika 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Att Elias skulle engagera sig i samhällsfrågor har alltid varit en självklarhet. Som liten flydde han tillsammans med sin familj från ett brinnande krig i Libanon. Efter en mellanlandning på Cypern, och därefter tillbaka till Libanon, hamnade familjen i Motala.

– Att komma till ett nytt land och sammanhang var tufft. Man fick hitta sig själv på nytt, men så här i efterhand kan jag se att det stärkt mig. Man blir en fena på att nätverka, det är ett som är säkert, säger Elias.

I sina unga år arbetade Elias en kort period inom industrin. Inom industrin fick han kunskap om arbetarrörelsen genom IF Metall och blev intresserad av de arbetsrättsliga frågorna.

– Som socialdemokrat ligger de fackliga frågorna alltid varmt om hjärtat. Jag är otroligt tacksam över den skolning jag fick av fackföreningsrörelsen under början av mitt arbetsliv. Det är något jag tycker behöver stärkas ytterligare, den facklig-politiska samverkan. Vi har mycket att vinna på ett nära samarbete, säger Elias.

Elias fortsatte sedan sin karriär med att studera pol. mag. vid Linköpings universitet. Studierna övergick sedan till en tjänst som doktorand. Den akademiska banan fick dock ge vika för familjelivet, och Elias har idag en stor familj bestående av fru och sex barn.

– Det är alltid fullt ös hemma, men det är fantastisk givande. Mina barn håller mig ung, säger Elias.

Vi måste investera i vår välfärd, på våra barn och vår personal. Motalaborna förtjänar mer och bättre

Elias har alltid brunnit för att kunna påverka och det han uppskattar mest som politiker är det faktum att man faktiskt kan påverka människors vardag. Han älskar Motala och vill att Motalaborna ska he de bästa förutsättningarna.

– Som politiker har jag förmånen att träffa väldigt många människor och det är tveklöst det bästa med mitt jobb. Jag tycker det är mitt ansvar, att kämpa för en bättre värld där människor får chansen att lyckas och förutsättningar att leva ett gott liv. Det är det som ger mig energi att forsätta, säger Elias.

Elias driver nu på, som enda heltidspolitiker för oppositionen, för ett bättre Motala. Han är oroad över utvecklingen, med en budget som Alliansen inte klarar av att hålla och stora nedskärningar på alla välfärdsområden.

Vad ser du framemot härnäst, Elias?

– Att vinna valet 2022 och kunna leverera lite satsningar till Motalaborna igen. Vi måste investera i vår välfärd, på våra barn och vår personal. Motalaborna förtjänar mer och bättre, avslutar Elias.

Fakta
Född: 1971
Familj: Fru & 6 barn
Yrke: Oppositionsråd på heltid, tjänstledig från tjänsten som lokalsamordnare på bostadsstiftelsen Platen.
Politiska uppdrag: Oppositionsråd för (S) & tillika 2:e vice ordförande kommunstyrelsen sedan 2018, kommunfullmäktigeledamot, kommunfullmäktiges ordförande 2014 – 2018, 1:e vice ordförande kommunstyrelsen 2010 – 2014, startade den politiska banan som ersättare i bildningsnämnden 2006 -2010.

facebook Twitter Email